اخبار و مقالات

تولید برنج هسته ای ، دستاورد جدید محققان جوان ایرانی
تاریخ انتشار : 1395/6/6 ساعت 11:33:00

Image result for rise food



 
۰۹:۱۸ (جمعه ۵ شهریور ۱۳۹۵)
اخبار مرتبط

محققان سازمان انرژی اتمی با همکاری موسسه تحقیقات برنج کشور که در رشت مستقر است از سال 87 تحقیقات خود را بر روی 2 رقم بومی برنج آغاز کردند که پس از سال ها تلاش به رقم جدیدی از برنج مقاوم به شوری و خشکی دست یافتند

 به گزارش خبرنگارفودنا به نقل از بخش خبری 20 شبکه باران ، آقای عبادی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور و مجری این طرح به خبرگزاری صدا و سیما گفت : برای تولید رقم های بومی برنج در هر هکتار به 10 تا 11 هزار متر مکعب آب نیاز است در حالیکه در روند کشت برنج هسته ای با کاهش 30 روزه آب دهی می توان حدود 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.
آقای حلاجیان از محققان سازمان انرژی اتمی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در رشت دست یابی به ارقام برنج مقاوم به خشکی و شوری را از نیازهای کشاورزی ایران دانست و افزود : رقم جدید برنج علاوه بر مقاومت در برابر کم آبی ، هنگام وزش باد شدید و بارندگی های دچار ورس یا خوابیدگی نیز نمی شود.
وی با اشاره به اینکه برنج  هسته ای با پرتو تابی گاما بر روی رقم های بومی طارم و هاشمی تولید شده است گفت : برنج هسته ای همانند برنج بومی  خوش پخت و خوش عطر و طعم است.
محقق سازمان انرژی اتمی اظهار امیدواری کرد : 2 رقم برنج هسته ای تا سال 97 در موسسه تحقیقات برنج کشور ثبت شده و برای کشت انبوه به کشاورزان گیلان و مازندران معرفی شود.